Рекордна инфлация и нулеви лихви, милиарди долари, евро и юани ежедневно изливани в капиталовите пазари. Настоящата картина на финансовите обстоятелства рисува едновременно възможности за експоненциален растеж и рискове за пълно пропадане.

2021 г. е белязана от невиждана динамика на събитията във финансовата сфера – те се променят светкавично както по света, така и в България, която е все по-директно свързана с глобалните процеси. Четвъртият годишен банково-финансов форум „Бъдещето на парите“, организиран от списание „Мениджър“, си поставя за цел да отговори на най-актуалните въпроси от света на финансите, както и да даде аргументирани прогнози за това, което ни очаква.

Как може да се расте по време на криза? Защо са ни дигиталните валути на централните банки, след като си имаме крипто койни? Към нациите с ограничен достъп до банкови услуги ли ще бъдат насочени, или ще превърнат разплащанията на развитите икономики в нещо, което сега присъства само в Азия? Как достъпът до финансиране през смартфона ще променя потребителските навици? Какви са възможностите и рисковете зад тази тенденция?

На всички тези и още актуални въпроси ще отговарят признати експерти, които ежедневно търсят отговори в бързо променящата се среда.

Форумът ще се проведе в два дни: 20-ти и 27-ми октомври.

Чуйте разговора ни с главния редактор на "Мениджър" Весислава Антонова, която разказва още за темите и участниците във форума: