Автобус, който превозва деца, катастрофира на магистрала „Тракия”. По данни на Министерството на здравеопазването 8 деца и 4 възрастни се нуждаят от хоспитализация, като едно от децата и един възрастен са в по-тежко състояние. Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пътува към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, допълват от ведомството.

По информация на Дарик сред пострадалите е и водачът на автобуса. Със сигурност няма загинали, коментират от Областната дирекция на МВР, но уточниха, че има тежко ранени. 

Пред bTV говорителят на прокуратурата Сийка Милева информира, че поне две деца са в тежко състояние. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи за Дарик, че всички пътници, с изключение на трима, които нямат наранявания, са вече в болница. Четирима са по-тежко пострадали, но без опасност за живота. 

Гълъб Донев: Убеден съм, че на войната на пътя може да се сложи край

Инцидентът е станал около 20:10 часа.

На мястото бързо са пристигнали линейки, пожарна и няколко полицейски автомобила, заяви за NOVA Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР.  

В автобуса вероятно е имало 48 души, по данни на очевидец - 49. Всички пътници са сръбски граждани. 

Катастрофи задръстиха движението от и към южните плажове

Видео: BG Voice

Инцидентът е станал на 216-и км в посока София между Стара Загора и Нова Загора.

Автобус с деца катастрофира на магистрала „Тракия”

Снимка: БГНЕС

Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени. 

Децата са били на фолклорен фестивал в Слънчев бряг, разказа жена от автобуса пред bTV. По думи на очевидец шофьорът се е разсеял, докато е искал да помогне с наместването на седалката на баща на едно от децата. 

Заловиха шофьора, причинил тежка катастрофа със загинало 16-годишно момче край Търговище

В Стара Загора се подготвят места в здравните заведения, за да бъдат приети пострадалите.

Много от преминаващите коли са спрели и десетки хора са се притекли на помощ на пострадалите. Магистралата беше затворена в посока София, за да се осигури достъп на спасителните екипи. Сле това движението беше пуснато само в една колона.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм