„В началото на откритата част на консултациите заявих, че нашето становище не е променено по повод на подкрепа на третия мандат. Имахме много задълбочен разговор за всички кризи, които от няколко месеца са в страната“, обясни Десислава Атанасова след консултациите при президента. 

„И вчера коментирах, че нашата ПГ не само търси причините, но е готова и да дава решенията. Тук изяснявахме и причините, и според нас една от тях е факта, че няколко фамилии управляват държавата като частна компания. Хора от приятелския кръг взимат решения и в МС, и в НС, и в Министерството на финансите, и като че ли единствената възможност някой да им се противопостави, е това да е мнозинството в парламента на парламентарната република. И слава Богу, че това се случи вече – първо с вота на недоверие, второ с цялостното прекрояване на държавния бюджет“, коментира още тя. 

ГЕРБ към Радев: В това НС няма формула, зад която да има стабилно мнозинство

„Кои фамилии визирам: тайна ли е, че фамилията на Лорер управлява едновременно министерството на иновациите, Здравната каса и Министерството на финансите? – Съпруг и съпруга. Тайна ли е или е истина, че премиерът и неговият началник на кабинета са в някакви отношения. Аз не знам какви“, заключи тя. 

„Ние сме предлагали многократно решения, и аз ги изброих при срещата с президента. Предложихме и провеждане на съдебна реформа и търсене на такива мнозинства в бъдещия парламент. Без нас не само не може да стане съдебната реформа, но ние можем и да сме мотора на бъдеща съдебна реформа, допълни Атанасова. Преди повече от година предложихме промени в Конституцията, от началото на т.г. има Комисия по тези промени, Христо Иванов е нейн председател, и от основаването й тя не е заседавала нито веднъж. Тогава мнозинството отхвърли нашето предложение за споделена отговорност и за съпредседателство на тази комисия“, допълни Атанасова. 

„В момента не само подаваме ръка, в момента казваме, че само с ГЕРБ може да стане съдебната реформа, и че ГЕРБ ще бъде нейн мотор“, категорична е депутатката от ГЕРБ. 

„Никога не работим под натиск“, коментира Томислав Дончев.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм