Парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да прави опит за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание. Това обяви председателят на парламентарната група на „ГЕРБ-СДС“ Десислава Атанасова по време на консултациите при президента Румен Радев.

Атанасова уточни, че ако като втора политическа сила получат проучвателен мандат от държавния глава, от партията на Бойко Борисов ще го върнат възможно най-бързо, така че президентът да връчи мандат на третата политическа сила по негов избор. 

Румен Радев приема представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС

Румен Радев приема представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС

Posted by Darik.bg on Monday, June 27, 2022

Томислав Дончев, който също присъстваше на срещата, подчерта, че свалянето на кабинета е продължение, а не начало на политическата криза.

Гюров: Консултациите на ПП с президента ще са в края на седмицата

От своя страна държавният глава Румен Радев заяви, че от политическите партии зависи да върнат доверието на българските граждани.

Той подчерта, че това Народно събрание има да свърши немалко работа, за да гарантира функционирането на държавата поне до края на годината. Затова Радев изрази надежда партиите да влязат в градивен диалог по всички въпроси.

По-рано стана ясно, че от „Продължаваме промяната“ ще направят консултациите си в края на седмицата заради заседанието на бюджетната комисия.

Ако „Възраждане“ получи третия мандат, го връща веднага

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов написа в своя Фейсбук профил, че ако партията получи мандат, ще го върне.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм