И това издание на Седмицата е посветено основно на местните избори на 27 октомври.

Припомняме, че в първата събота от предизборната кампания участваха ръководителите на предизборните щабове на парламентарно представените политически сили – в националния и евро- парламента. Миналата събота пък в студиото в София гостуваха водещи фигури от листите за общински съветници в столицата.

Днес ще чуете 45 кандидати за кметове на 17 общини, от които 15 областни центъра и два други емблематични български града.

Записаха ги хората на Дарик радио в регионалните радиостанции в цялата страна.

Кандидатите отговориха на еднакви актуални за съответната община въпроси в рамките на по около пет минути за всеки събеседник.

Участват кандидати за кмет, които проявяват интерес към участие в ефира на Дарик радио. Това на практика са почти всички основни кандидати в съответните общини

Това са интервюта извън договореното с партии, коалиции или независими кандидати и не представляват агитационни материали – за избягване на всякакви недоразумения от страна на Централната избирателна комисия и Съвета за електронни медии.

Целта е не само слушателите на Дарик радио в съответната община да чуят кандидатите за кметове на техния град, но и слушателите в цялата страна да добият представа какви хора искат да станат кметове на важни общини и какви са отговорите им на най-важните въпроси в градовете, които искат да управляват.

Поредността на представянето на кандидатите по общини се определя от населението на съответния град. А самите кандидати за кмет ще чуете в последователност според номера им в бюлетината.

Чуйте Атанас Камбитов, кандидат за кмет на Благоевград: