Целта, която сме си поставили заедно с ръководството на парламента, е до края на септември всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с второ плащане, да бъдат приети. Това каза министърът на финансите Асен Василев на пресконференцията в Министерския съвет, на която премиерът акад. Николай Денков и министри от кабинета представят актуални теми, залегнали в управленската програма на правителството. Той отбеляза, че една голяма част от законите вече приети от парламента.

Проблемите, които бяха свързани с неправилното бюджетиране, вече са решени, имаме адекватен бюджет, който е с 3% дефицит, запазени и надградени социални плащания и без увеличение на данъчната тежест, коментира още министърът на финансите Асен Василев. Той се похвали, че новите ръководства на НАП и Митници за последните 60 дни са успели да съберат около 2 млрд. лв. повече приходи, отколкото държавата направи разходи.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм