Американският технологичен гигант Епъл представи нов iPhone 13 и подобрен модел на iPad мини, разширявайки 5G свързаността и показвайки по-бързи чипове и по-добри камери, съобщиха световните агенции. Епъл представи новите айФон 13 и 13 мини с по-ярки екрани, за да привлече клиенти към плановете за 5G и същевременно обяви актуализации на своите айПади часовници.

Новите модели изглеждат почти идентично с айФон 12 с тази разлика, че са по-дебели и се предлагат в нови цветове. Новият айФон 13 разполага със собствен ОЛЕД дисплей на Епъл, който е с 20 процента по-ярък от предишното поколение.

Базовите модели на айФон 13 и айФон 13 мини разполагат с подобрена 12-мегапикселова камера с по-голям сензор и оптична стабилизация на ниво сензор. Едно от основните нововъведения във фотоапарата е "кинематографичния режим", който позволява да се снима видео като във филмите - с динамичен фокус: той се фокусира върху движещ се обект и размазва фона в реално време.

АйФон 13 ще има нов чип, наречен A15 Bionic, който ще подобри производителността на смартфона и живота на батерията.
Цената на телефона ще започва от 699 долара.

Умният часовник от Серия 7 ще разполага с по-голям дисплей и по-бързо зареждане. Цената му ще започва от 399 долара и ще бъде наличен по-късно тази есен.

Компанията също така актуализира своя айПад мини с 5G свързаност и преработен дизайн, който го прави да прилича на по-високия клас айПад Еър и Про.

Епъл актуализира и базовия си модел айПад с нова камера за работа и учене от вкъщи. Цената на базовият модел айПад ще започва от 329 долара, а на айПад мини - от 499 долара. И двата ще бъдат налични през следващата седмица.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук