Състезателят по кану каяк Ангел Кодинов спечели традиционната анкета на Община Пловдив за спортист номер 1 на годината в града. 22-годишният състезател бе удостоен с наградата от кмета на града Здравко Димитров на церемония в зала Колодрума. Кодинов спечели сребърен медал от Световното за мъже в Сегед, също така второ и трето място на световното за младежи.

Втори в допитването сред спортните журналисти бе класиран 16-годишният плувец Йосиф Миладинов, който покри норматив А за олимпиадата в Токио догодина, също така спечели сребърен медал на Европейското и бронзов на  Световното за юноши.

На трето място в класацията е европейската вицешампионка в тройния скок за девойки Александра Начева. Десетката допълват каратистите Валери Димитров и Иванка Попова, които отново станаха европейски шампиони, тенисистът Димитър Кузманов, спечелил 3 титли през годината, Янислав Герчев – 3-ти на Световната купа по джудо, Галин Генов – 3-ти от Европейското за младежи по фехтовка, Антонио Папазов – 3-ти от Европейското по спортна аеробика индивидуално и Кирил Киров – трети от Европейското по спортна стрелба в Болоня.

"За първи път ми се случва да бъда в тази класация. Благодаря на всички. Сънувам медал от олимпиада. Дано да ми се случи", каза Ангел Кодинов пред Валери Станков.

Чуйте: