Търсят спешно кръводарители за 17-годишно изнасилено момиче от Цар Калоян. Кръвната й група е А (+). Момичето бе откарано в много тежко състояние в русенска болница. Тя е с ампутирана лява ръка и 30 % изгаряния. Предстоят й още множество операции. Желаещите да дарят кръв могат да го направят в Кръводарителския център в Русе. Кръв може да се дари от всяка точка на България, но трябва да се уточни, че се дарява за конкретната пострадала. 

Момичето от Цар Калоян се нуждае от кръв A (+)

Oт прокуратурата разследват мъж за изнасилване, побой и опит за запалване на непълнолетното момиче.

Mъжът беше задържан късно след обяд в сряда, след като се укриваше около денонощие след извършеното от него тежко престъпление. Той е добре известен на органите на реда и на прокуратурата и осъждан два пъти, като в единия от случаите също изнасилил жена.

Досъдебното производство е образувано на 16 ноември. Жертвата на 25-годишния мъж е намерена в тежко състояние в дома си в град Цар Калоян. Тя е била изнасилена от братовчед си, след което са отрязани пръстите на едната й ръка и накрая е направен опит да бъде изгорена, след като е залята със запалителна течност. Момичето незабавно е отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание. Съществува реална опасност за живота й.Работата по изясняване на детайлите около случилото се продължава и към момента под надзора и ръководството на Окръжната прокуратура в Разград. Извършителят на тежкото престъпление ще остане задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за постановяване на мярка за неотклонение. Предстои внасяне на искането и разглеждането му от Разградския окръжен съд.