Актьорът Алек Болдуин съобщи, че е постигнал гражданско споразумение със семейството на жената, която простреля смъртоносно с реквизитен пистолет на снимачната площадка миналата година, предаде БГНЕС.

Американският актьор е държал пистолет "Колт" по време на репетиция за "Ръст", уестърн, който се снима в Ню Мексико през октомври миналата година, когато е изстрелял боен патрон, убивайки 42-годишната Халина Хътчинс.

ФБР: Алек Болдуин е убил Халина Хътчинс

"Имаме удоволствието да обявим днес уреждането на гражданското дело, заведено от името на семейството на операторката Халина Хътчинс", заяви Болдуин в публикация в Инстаграм.

"По време на този труден процес всички запазиха желание да направят това, което е най-добро за сина на Халина", продължава той.

На Болдуин, който е продуцент, както и звезда във филма "Ръст", е било казано, че пистолетът е безопасен, и по-рано той заяви, че не е натиснал спусъка.

Болдуин искал да завърши филма си „Rust“ след убийството

Продукцията на филма ще продължи през януари, съобщиха създателите в изявление, като съпругът на Халина, Матю Хътчинс, ще поеме ролята на изпълнителен продуцент.

"Нямам никакъв интерес да участвам в обвинения или да приписвам вина (на продуцентите или на г-н Болдуин)", каза Матю Хътчинс в изявление. "Всички ние вярваме, че смъртта на Халина е ужасен инцидент."

Според Матю Хътчинс "всички първоначални главни действащи лица" ще се завърнат на снимачната площадка.

Режисьорът на "Ръст" Джоел Соуза, който също е пострадал по време на снимките, заяви, че ще посвети работата си по филма занапред, "на почитане на наследството на Халина".

Семейството на загиналата операторка съди Алек Болдуин и продуцентите „Rust“

"Въпреки че със сигурност ще горчи, съм доволен, че сега заедно ще довършим това, което Халина и аз започнахме", каза той в изявление.

Съдебният иск на семейството е едно от поредицата граждански производства във връзка с фаталната стрелба, която предизвика шок в Холивуд и доведе до призиви за постоянна забрана на оръжията на снимачните площадки. Разследващите не са повдигнали криминални обвинения във връзка с трагедията, но отказаха да ги изключат срещу всички замесени, включително Болдуин. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм