Актрисата Скарлет Йохансон заведе дело срещу компания "Дисни" за това, че пусна новия й филм "Черната вдовица" едновременно в киносалоните и на стримийнг платформата си Дисни плюс, съобщават световните агенции, като цитират в. "Уолстрийт джърнъл".
Искът е внесен в съд в Лос Анджелис.

„Черната вдовица“ постави рекорд в бокс-офис класацията на Северна Америка

Актрисата твърди, че договорът й с "Дисни" и "Марвел стюдиос" предвижда продукцията да бъде пусната първо само в киносалоните, а дял от приходите от продажбата на билети са значителна част от нейния хонорар.

"Дисни" умишлено принуди "Марвел" да наруши споразумението без никакво основание, за да попречи на Йохансон да извлече максимални ползи от договора си със студиото, се казва в заведения от актрисата съдебен иск.

Компания "Дисни" незабавно реагира и обяви, че искът на Скарлет Йохансон е неоснователен . "Дисни" изцяло изпълни условията по договора си с Йохансон. Освен това, премиерното излъчване срещу заплащане на "Черната вдовица" на стрийминг платформата Дисни плюс значително увеличи възможностите за допълнителни приходи над 20-те милиона щатски долара, които тя вече получи", се казва в изявление на компанията, цитирано от в. "Лос Анджелис таймс".

Скарлет Йохансон изпълнява главната роля във филма "Черната вдовица", чиято премиера се състоя на 9 юли. До момента приходите от продукцията само в САЩ надвишават 156 милиона щатски долара. Билетите, продадени в останалата част на света, досега са донесли още 160 милиона щатски долара.

Скарлет Йохансон очаква второто си дете

Съдебният иск срещу "Дисни" може да стане повратна точка в развлекателната индустрия и да промени настоящата ситуация, при която стрийминг платформите стават все по-предпочитани. Това обаче носи загуби за участниците в продукциите.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук