"Погледнете го. Той не е Брад Пит или Джордж Клуни. Те спяха с него, защото бе могъщ", това заяви адвокатът Марк Верксман, посочвайки своя клиент в инвалидна количка, предаде ANSA.

Харви Уайнстийн отново пледира невинен в съд в Лос Анджелис

Защитникът на Харви Уайнстийн твърди, че "красивите жени", които сега обвиняват бившия продуцент в тормоз и изнасилване, са се подчинили на исканията му, защото кариерата им е зависела от него. По време на съдебния процес в Лос Анджелис - вторият след осъждането му в Ню Йорк на 23 години затвор - Марк Верксман говори за "интересчийски секс".

"Може би тогава е било неприятно. Сега това е смущаващо. Но всички те го направиха. Докато за богати и влиятелни мъже като Уайнстийн сексът е бил разменна монета", допъни той.

Шампионка по тенис обвини китайски политик в принуда за секс

Процесът срещу Уайнстийн започна с пълна сила. След аргументите на обвинението и защитата съдебните заседатели изслушаха "Джейн дол 1" (Терминът се използва за анонимен свидетел или неидентифицирано тяло, бел.ред.) - чуждестранна актриса, която даде показания с помощта на руски преводач.

"Той ме принуди. Плачех", свидетелства жената в разказа си за ескалацията на насилието в хотелската ѝ стая в Лос Анджелис. Анонимната актриса разказва, че е била нападната от Уайнстийн и принудена да прави орален секс през февруари 2013 г., по време на уикенда за наградите "Оскар", когато след премиерата на филмовия фестивал в Лос Анджелис тогавашният крал на Холивуд се е появил в хотела ѝ посред нощ.

Съдия отхвърли едно от 11-те обвинения в сексуално посегателство срещу Харви Уайнстийн

По време на инцидента Уайнстийн се е срещал с "Джейн дол 1" само мимоходом на няколко събития в Рим. В Лос Анджелис "разменихме само няколко думи във ВИП залата", свидетелства жената, която по това време живее в Рим и е поканена от основателя на фестивала Паскал Вичедомини.

"Бях ужасена. Той се отнасяше към стаята ми сякаш е негов дом, държеше се с мен, сякаш не съм човешко същество", разказва тя за момента, в който Уайнстийн нахлува в хотелската ѝ стая.

"Той свали панталоните си, хвана ме за косата и бутна главата ми към интимните си части. Той ме накара да направя това, което не исках... Плачех, задушавах се", добави тя през сълзи, обяснявайки на журито, че лошото ѝ владеене на английски език може да е накарало Уайнстийн да си представи, че тя е привлечена от него.

"Джейн дол 1" съобщава за Уайнстийн в полицията на Лос Анджелис през 2017 г., малко след като "Ню Йорк Таймс" и "Ню Йоркър" публикуват обвиненията на десетки жени срещу продуцента. Факт, който защитата на бившия продуцент оборва с лека ръка.

Замесиха Пласидо Доминго в скандал с проституция

"Нито една обвинителка не се обърна към полицията веднага, а години след това", каза Верксман пред журито, обещавайки "поток от имейли и текстови съобщения от същите жени, които сега го обвиняват, и които го молят за нови срещи, изразяват съжаление, че не са се виждали с него, искат нови услуги".

Уайнстийн, който е на 70 години, пледира невинен по всички 11 обвинения срещу него. Процесът, който започна на 25 октомври, се очаква да приключи в края на ноември.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм