Традиционното състезание се възобновява отново след седемгодишно прекъсване. Общо 65 души са желаещите да се включат в спортната надпревара на 26 и 27 август. Организатори на мотокроса са Емилиян Евтимов, Станислав Марков и Мирослав Илиев.

Зам.-кмет Борислава Борисова поздрави инициаторите за това, че благодарение на обединените усилия, ентусиазма и любовта към спорта са успели да възродят състезанието.

„Желая на всички здраве и да сбъдвате мечтите си, а на участниците - воля за победа, успех и спазване на правилата за безопасност. Пожелавам събитието оттук-нататък да се провежда всяка година, да влезе в културния календар на Община Видин и да се превърне в традиционно“ – заяви Борисова.

Тя връчи на организаторите в лицето на Емилиян Евтимов поздравителен адрес от кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков. „Вярвам, че Вашите усилия ще бъдат възнаградени и видинчани и гостите на Община Видин ще се радват дълги години на подобни атрактивни спортни прояви“ – пише в адреса.

Гост на откриването на спортното събитие бе и кметският наместник на село Рупци Илиян Ангелов.

Мотокросът се радва на многобройни почитатели, дошли да наблюдават атрактивната надпревара, в която ще се състезават класовете МХ50, МХ65, МХ85, МХ1/2, МХ OPEN 250, МХ OPEN 450. Сили ще премерят и ветераните.

Обособен е паркинг за зрителите, има подкрепителни пунктове, обезпечена е сигурността както на участниците, така и на публиката, пистата е обезопасена. Входът е свободен.