6250 лева бяха събрани в кутии по време на няколко постановки на български актьори в чужбина само през януари 2022. Всички тези пари вече са преведени на сметката на Георги Димитров Русев, известен като Гоги от Варна.

Малкият е аутист и въпреки че е на 7 години, още не може да говори. Гоги се нуждае от средства за да му бъдат направени 6 вливки на костен мозък от новородено. Манипулациите ще се правят през половин година в книника в Киев. 

Истроията на Гоги и неговото семейство трогна до дъното на душата му Орлин Мирчев, който от години организира концерти, театрални постановки и други културни събития за българите в чужбина.

И затова той реши да използва повода, че нашенците са събрани вече в залите и преди всяко представление със съгласието и на актьорите е разяснявал на присъстващите за съдбата на Гоги. После зрителите великодушно слагали в специалните кутии даренията си!

6250 лева са събрани под вида на 1065.87 паунда, 1892.77 евро и 30 лав на представленията "Ние, българите" със Зуека и Влади Априлов в градовете Мадрид и Виялба ( на 22-23.01.22), "Кафе с претенция" с Юлиан Вергов, Моню Монев и Иван Радоев в Дъблин и Арма, Северна Ирландия ( на 15-16.01.22) и "Хайде да убием Матилда" с Асен Блатечки и Ники Урумов в Манчестър и Бирмингам ( на 28-29.01.22), това разказа пред Ники Кънчев господин Мирчев.

В разговора им се включи и Зуека от Испания с разказ за тяхното хитово представление с Влади Априлов. 

Поклон на всички дарителите и на чудесните актьори, чийто талант събра хората в залите.

Голямо браво и на Орлин Мирчев и неговата организиция "Face Bulgaria"

Чуйте разговора тук!