Разчистването на Пловдив от последствията от силния ураганен вятър продължава и днес. През последното денонощие екипите на пожарната и на общинските предприятия са реагирали на над 100 сигнала за произшествия.

И към този час продължават да постъпват нови съобщения, по които работят повече от 30 пожарникари и спасители. Паднали дървета и клони върху автомобили и пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели са само част от подадените сигнали.

Под напора на вятъра дървета са се стоварили върху паркирани автомобили, като част от тях са смазани от тежестта им. Сигналите за щети от този тип са близо 44. 

Пловдивска област и днес е сред 8-те в страната, за които е обявен оранжев код. Само през последните три часа от сутринта, сигналите за произшествия са повече от 30.

От Пожарната и от местната управа призовават пловдивчани да бъдат внимателни, защото силният вятър ще продължи през целия ден.

Препоръчва се да не се паркира под дървета, строителните фирми да прегледат и обезопасят оградите и скелетата на своите обекти, а търговските обекти - рекламно-информационните си елементи.

Започнала е и проверка заради падналата топлоизолация на блок 11 в район "Тракия" снощи върху детската площадка на ДГ "Кремена“. Най-вероятно става въпрос за нарушение на изискванията за монтаж на изолиращите панели. Сградата не е санирана по програмите за това, собствениците сами са предприели дейностите.

Силният вятър и паднали дървета са причина за преустановяването и на движението на влаковете в междугарието Пловдив – Филипово, което е пренасочено през жп гара Скутаре. Има нарушения в графика на движение на влаковете. Аварийни екипи на железопътната компания работят по отстраняване на повредите по контактната мрежа.