57 000 са първокласниците в страната, за които днес беше първият ден в училище, 14 000 от тях ще учат в столицата. 

За близо 717 000 ученици в страната започна новата учебна. Засега присъствено и без маски, но при спазване на редица други противоепидемични мерки, изброени в заповед на здравния министър. Спазване на дистанция, дезинфекция и проветряване, са част от тях. При възможност ще се влиза през отделни входове, учебните занятия ще започват по различно време, различен ще е и графикът на междучасията.

Премиерът: Има газ за училищата, няма да са на студено

Заради продължаващи ремонти 18 учебни заведения в 9 области на страната започнаха новата годината в други сгради. Премиерът Гълъб Донев посети 60 училище „Кирил и Методий“, чиито възпитаник е.  Наред с това да чете и да пише, там той се е научил и да отглежда цветя.

Гълъб Донев призова децата да уважават родния ни език и да пишат на кирилица. Той получи от екипа на училището колаж със снимки от неговите ученически години, а той на свой ред подари на учебното заведение икона на Светите братя Кирил и Методий и училищен звънец.

Първи учебен ден: Над 57 000 първокласници тръгват на училище

2347 са училищата у нас, които днес посрещнаха отново своите деца. Учебната година година започна и за 825 ученици в затворите, 58 от които са първокласници.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм