Осемнайсет бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК) са били неутрализирани при турски въздушни удари днес в Северен Ирак, съобщи Анадолската агенция, като се позовава на съобщение на турското министерство на отбраната. 

САЩ изразиха безпокойство от турските планове за нова операция в Северна Сирия

Ударите по кюрдските бойци са нанесени от безпилотни самолети в района, в които се извършва най-новата турска военна операция срещу ПКК, уточни вчера министерството на отбраната на Турция.  

Турските военни предприеха новата широкомащабна операция срещу кюрдските бойци в Северен Ирак на 18 април. Офанзивата е част от продължаващата кампания на Турция в Ирак и Сирия, насочена срещу бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК). 

Ердоган поиска от Швеция да прекрати подкрепата за „терористични организации“

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ. Групировката има бази в Северен Ирак и свързаните с нея бойци са активни в Северна Сирия.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм