Петнайсетгодишното момче от Белово, което бе сред няколкото ранени в жестоката катастрофа, станала на 18 май край пазарджишкото село село Лозен, е издъхнало от травмите си. То е втора жертва на тежкия инцидент, при който загина и младеж на 29 години. Починало е на 2 юни в късния следобед в Интензивното отделение на Областната болница.

Детето е получило при инцидента тежка черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив, контузия на белите дробове, било е на командно дишане и в кома, от която така и не е успяло да излезе.

Катастрофата стана на 18 май на главния път Пазарджик-Белово, след като 19-годишен водач на лек автомобил „Ауди“ от Белово е загубил управление и се е блъснал в движещ се насреща oпел, управляван от 28-годишна жена от село Ковачево. Пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи бяха отрицателни. 19-годишният младеж обаче бе задържан, а по-късно по искане на прокуратурата му бе наложена мярка "задържане под стража", която бе потвърдена и от Апелативния съд в Пловдив. При гледането ѝ се разбра, че ​за една година, откакто има свидетелство за правоуправление, той има 18 административни нарушения на Закона за движение по пътищата. Според прокуратурата в автомобила му е намерена бутилка с райски газ и приспособление за пълнене на балони. Има свидетелски показания, че имало случаи, когато обвиняемият e шофирал след употреба на райски газ. Друг свидетел, шофьор, е заявил, че малко преди катастрофата едва е избегнал удар със същата кола.