Според съобщение на полицейското управление на Чикаго рано сутринта в неделя в западната част на Чикаго са били застреляни най-малко 15 души по време на събитие, описано от филиала на CNN WLS като голямо парти за Хелоуин.

Сред жертвите са шест жени и девет мъже на възраст между 26 и 53 години, съобщава полицията в Чикаго в прессъобщение, а двама от тях остават в критично състояние: 26-годишна жена, която е простреляна в лявото бедро и дясната подбедрица, и 48-годишен мъж, който е получил три огнестрелни рани в бедрата и ханша, съобщава CNN.

Чикагските полицаи се отзовали на сигнал за стрелба малко след 1 ч. през нощта и пристигнали, за да открият мъж, който стрелял с оръжие "на място, където се провеждало събиране", се казва в съобщението.

"Нарушителят избяга пеша и беше задържан от пристигналите на място полицаи на кратко разстояние", заявиха от полицията. Предполагаемият стрелец е имал пистолет, когато е бил задържан от полицията, и е бил отведен за разпит.

Детективите продължават да разследват стрелбата, се казва в съобщението, като се добавя, че "няма допълнителна информация" от неделя сутринта.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм