128 900 души е броят на избирателите, които имат право на глас днес,информират от РИК Кюстендил.66 300 са в община Кюстендил, 40 000 в Дупница.

284 е броят на избирателните секции в област Кюстендил, като има две нови – една в затвора в Бобов дол, а другата в хосписа в Бобов дол и една секция , тази в ареста в Кюстендил е закрита. 110 са секциите, които ще работят само с хартиени бюлетини, 170 са секциите с машини, в една секция,№31, която е  във Второ основно училище има две машини. 5 са обособените подвижни секции.

Председателят на РИК Кюстендил Венцеслав  Механджийски  коментира организацията по предаването на протоколите в РИК като заяви,че с общините е уточнен методът по който ще пристигат представителите на секциите по графика определен на предишните избори.


„Планът на действие в нощта на вота също е ясен. Графикът е както миналият път, общините са доволни от направената организация  и щом нещо работи, то ще остане да си работи.В нощта на изборите представител на областна администрация ще координира връзката на РИК с общините, при освобождаване на комисия на дадена община ще се вика следващата и ще се съобрази времето й за пристигане до Кюстендил. Целта е да няма струпване на хора”, заяви председателят на РИК Кюстендил Венцеслав Механджийски

„Създадена е организация по предаването на протоколите, като ще има добра координация между органите на реда и деветте общини в област Кюстендил”, заяви областният управител на Кюстендил, инж. Александър Пандурски.