В град Канск, в руския сибирски Красноярски край, военна комисия изпратила повиквателна на 12-годишно момче. Снимка на документа е публикувана от уеб изданието "ЧП Канск" в най-голямата руска социална мрежа "ВКонтакте", съобщава в емисията си на руски език "Текущо време" Радио Свободна Европа/Радио Свобода в сътрудничество с "Гласът на Америка", съобщават от БТА.

В повиквателната пише, че детето трябва да се яви във военната комисия за първоначална военна регистрация.

Медведев: Русия увеличава производството на мощни оръжия

„Ситуацията е следната, за дете на 12 години дойде повиквателна от военния комисариат в Канск, а доколкото не ме лъже паметта, на първоначален отчет започват да водят от 16-17 годишна възраст. Въпросът е защо от детето се иска да отиде във военната комисия и да се води на военен отчет? Или нещо се е променило? ", пише авторът на публикацията.

Красноярското онлайн издание NGS24.ru обръща внимание, че повиквателната е подписана от А. Киселев, чиято фамилия и инициали съвпадат с тези на военния комисар в Канск Александър Киселев. Адресът на военната комисия за регистрация и вписване на публикуваната онлайн повиквателна също съвпада с истинския.

Русия може да конфискува имуществото на чужди компании в отговор на кражба на нейни активи

Съгласно закона "За военния дълг и военната служба" гражданите на Русия от мъжки пол трябва да се явят на военен отчет от 1 януари до 31 март в годината, в която навършват 17 години.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм