10 кандидати за кмет на община Кюстендил са регистриани в ОИК Кюстендил, 16 листи за общински съветници и 12 за кмет на кметства.Регистрирани са 6 инициативни комитети в селата Пиперков чифлик, Нови чифлик, Коняво, Богослов, Дворище и Соволяно.Регистирани са и 3 местни коалиции- ГЕРБ, Алтернатива на гражданите и Глас народен, 10 парии и 5 партийни коалиции.
Кандидатите за кмет са :Петър Паунов, Младен Ризов, Катя Николова, Кристиян Иванчов, Йордан Тодоров, Здравко Милев,Юрий Хранов,Мира-Йоана Миркова Атанасова, Стоян Иванов и Огнян Атанасов,информира председателят на ОИК Кюстендил Венцеслав Механджийски.


"Вчера имаме две заявления за отказ  от листа на общински съветници , направени са замени от съответните партии и едно  несъответствие поради липса на отседналост.
Броят гласове необходими за влизането на един общински съветник се определя от броя гласували , при предишните избори по спомен мога да кажа, че беше около 470 души, когато е от партия или коаалиция.Тогава имахме едни независим кандидат и той беше събрал 420 гласа, но не му достигнаха , за да влезе", коментира още Механджийски.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм