„Почвата по света деградира. След 3-4 десетилетия ще бъде невъзможно да я спасим. Земята губи все повече от органичното си съдържание. Това може да доведе до недостиг на храни в невиждани размери. Можем да спрем този процес, но трябва да действаме сега.” Това каза в интервю за Дарик радио духовният лидер Садгуру, който основа движението „Спасете почвата”.

В края на март индийският йогин пое на дълго пътешествие. С мотора си Садгуру се запъти към 25 страни в Европа, Близкия Изток и Индия. Във всяка държава той изнася лекции, с които иска да привлече вниманието на граждани и политици към деградиращата почва. След края на всяка своя изява, духовният лидер потегля към следващата страна – и така докато не пропътува 30 хиляди километра и не стигне до Индия.

На 30-тия ден от 100-дневното си пътешествиe Садгуру пристигна в София, където бе посрещнат от пълна зала. Още за пътешествието и каузата на духовния лидер чуйте в репортажа на Теодор Лазаров:

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм