Ароматен козунак, крехко агнешко месо, обилни зелени салати – кой може да устои на тези вкусни изкушения. Обичайно за много от нас е да си хапваме повечко по време на празниците. При преяждане поставяме обаче храносмилателната си система в риск от възпалителни процеси и обостряне на хронични болести.

Това коментира в интервю за Дарик радио специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова. Тя посъветва хората да не преминават стресово към драстична промяна на модела на хранене. Проф. Байкова препоръча и примерно меню, с което можем да свалим натрупаните излишни няколко килиграма през зимата и по време на Великденските празници. И така - каквото било – било, от утре вече взимаме нещата в ръце и ставаме нови хора. Да чуем съветите на проф. Донка Байкова. С нея разговаря Мариела Чепелова.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм