Панихида в памет на жертвите, загинали при пътни инциденти, бе отслужена пред Оброчния кръст в двора на храма „Света Троица” в Добрич. Възпоминанието е по инициатива на областния управител Красимир Кирилов. Двама свещеници – отец Мирослав и отец Емануил, отслужиха панихидата и отправиха заупокойна молитва в памет на жертвите на пътни инциденти.

В Световния ден за възпоменание на загиналите при пътнотранспортни произшествия – 17 ноември, пред Оброчния кръст дойдоха областният управител Красимир Кирилов, представители на община Добрич, служители и доброволци на Българския Червен кръст, граждани и близки на загинали и пострадали във войната по пътищата, служители на Пътна полиция.

„Да се помолим за душите на загиналите и да бъдем отговорни участници в движението по пътищата, защото когато пазим другите, и те ще пазят нас” – призова присъстващите отец Емануил. Пред Оброчния кръст, издигнат през 2008 г. в памет на жертвите на пътя, бяха положени цветя.

От началото на годината до сега по пътищата на Добричка област са станали 109 тежки катастрофи с 8 загинали и 142 ранени, съобщиха от Пътна полиция. В сравнение със същия период на 2018 г., броят на тежките пътнотранспортни произшествия е намалял със 17, загиналите са с 12 по-малко, а ранените – с 9 по-малко.