Домашни любимци и домашна храна – звучи като хармонично съчетание, но дали наистина е така? Можем ли да храним домашните си любимци с домашно приготвена храна?

Как да устоим на изкушението на молещия поглед на кучето или котката, за не му даваме огризки от масата, или от нашата собствена домашно приготвена храна или категорично трябва да храним нашите любимци със специализирана за тях храна?

Отговорите търсим в поредния епизод на аудиосериала на Дарик радио "Те говорят", посветен на животните.

Професионалните съвети ще са от пловдивския ветеринар д-р Малена Богданова, с която ще говорим и по друга изключително важна тема - как в разгара на сезона на кърлежите да предпазим нашите домашни любимци от болестите и усложненията, причинявани от ухапванията от кръво смучещите паразити.

Любопитни и невероятни факти за животните

Ще научите и кои са най-бързите кучешки породи, за да изберете най-удачния за вас четириног партньор за спортуване и за поддържане във идеална форма, в която всички искаме да сме, особено през летния сезон.

Още много ВАЖНИ И ЗАБАВНИ факти, консултации и полезна информация, свързана с отглеждането и грижата ни за ЖИВОТНИТЕ, И ОЩЕ МНОГО интересни гост очаквайте Всеки последен петък от месеца в обзорната седмична програма от студиото в Пловдив!

Следете публикациите ни в страницата на Дарик Пловдив във Фейсбук и ни пишете!

И на финал на поредния ни епизод на „Те говорят“, отново ви призоваваме - точно сега е идеалният момент да планирате посещение при кучетата от Общинския приют в Пловдив, да се запознаете на живо с тях, да ги разходите, или просто да поиграете с тях и да им занесете лакомства, и ако решите – да дадете дом и семейство на някой от страхотните обитатели на приюта.

Асистент продукция, автор и водещ: Искра Койчева

Продуцент: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров