Миналото е история, бъдещето е мъгла. Това казваше актрисата Надя Савова, която днес щеше да навърши 86. Отиде си през декември миналата година.

Сцената беше пътят й от детските години. Няколко филма с нейно участие, но предпочиташе театъра. Казваше, че е живяла в няколко епохи, но с пламъче в очите очакваше следващата.

Когато изигра клюкарката баба Цеца в сериала „Етажна собственост” на NOVA хората по улиците я спираха, защото тази роля отново я върна там, където й е мястото. И макар образът да беше отрицателен, зрителите много я харесаха.

„Спомням си за една мисъл, която ми се е втълпила в главата преди много години. „Театърът е място, където тълпата се превръща в нация". Прекрасна мисъл. Като се размислих из онези дни, понеже в Младежкия театър много играех в Детския отдел, защото бях мъничка, слабичка, пеех, танцувах. Моите колеги бягаха от Детския отдел, но аз много исках да играя, защото като усещаш погледите на дечицата, които те гледат и попиват всичко... В театъра децата се превръщат в човеци. Те възприемат кое е добро, кое е лошо. Сега не ми се иска просто да говоря за театър", каза преди време в интервю за предаването „Неслучайни срещи” на Дарик Надя Савова: