На единични къщи и в участъци от уличното осветление по селата все още не е възстановено електроподаването

Въпреки уверенията на "Електроразпределение Север" АД за отстраняване на авариите, настъпили в резултат на обилния снеговалеж и вятър в неделя, единични къщи по селата все още са без ток, на места има и проблеми с уличното осветление.

От неделя до четвъртък на територията на община Севлиево са работили 6 екипа, като в четвъртък към тях са се присъединили и допълнителни екипи от Горна Оряховица. Въпреки това проблемите все още не са отстранени напълно.

"Липсата на инвестиции и профилактика на електропреносната мрежа, а вероятно и допълнителни утежняващи фактори, за които не сме информирани, стоят в основата на проблема", коментира кметът д-р Иванов, който се опасява, че при повторен снеговалеж, ситуацията може да се повтори. Не е помогнала дори денонощната комуникация между екипите на дружеството и общината, тъй като капацитетът на "Електроразпределение Север" АД не е бил достатъчен.

По думите му е "недопустимо в продължение на пет и повече дни хората да стоят на тъмно и студено, а ние да нямаме адекватна насрещна информация", каза още д-р Иванов, който се възмущава и от факта, че дежурните телефони на електроразпределителното дружество не са отговаряли на сигналите от страна на потърпевшите жители на общината.

Кметът е категоричен, че "дружеството трябва да ревизира цялостната си инвестиционна политика, защото буквално предизвика криза в най-студените и снежни дни на зимата". Според него "потърпевшите трябва да бъдат обезщетени за причиненото им неудобство".