Автори
Дарик радио, архив

Томислав Русев и Ирина Русева

Той е идеологът, основателят, гуруто на Спортно шоу „Гонг” и всичките негови разклонения и вариации. Томислав е роден аристократ по душа и дела. 

В Дарик е от самото начало и въпреки многото примамливи оферти остава верен на човека, повярвал в таланта му - Радосвет Радев. Образование - висше, завършва Националната спортна академия - специалност Футбол, а после специализира и Спортна журналистика. Има лиценз за треньор. 

Роден и отгледан в София, той е част от гордостта на 19-та столична гимназия, редом с Орлин Горанов. Спортът за Томислав е начин на живот, а на Герена все още помнят изявите му със синия екип. За съжаление футболната кариера на Русев приключва рано по негово решение. В детството си той се пробва и в ските, по настояване на баща си -Божидар, но разбира, че зимните спортове не са неговата страст, макар че е луд по хокея, но само като зрител. 

Амбициозен, взискателен към екипа си - неговата цел е винаги номер 1! 
Да работиш с Томислав Русев е гаранция за успех, но цената е къртовски труд и хиляди лишения. Обожава трите си деца - Елена, Мартин и Божидар, любящ и грижовен баща. Томислав Русев е човек, казващ истината, дори, когато тя не е с най-красивото си лице. Никога не е излъгал своите слушатели, независимо в каква област коментира с типично новаторския си стил.

 

Аз съм Ирина и се гордея, че съм част от екипа на спортно шоу „Гонг” - това, което отразяваше за вас януарските събития в онази паметна за България 1997-а, трагедиите в Елхово и Бобов дол, терористичните атаки срещу САЩ през 2001-а. Това са само част от репортажите ни извън обичайната ни стратегия - всичко за футбола и спорта. Да, ние сме там, където са събитията и сме ви го доказвали вече второ десетилетие. 

Родена съм на 14 януари 1973 г. в София, на няколко крачки от „Дондуков”82. Дипломирах се като магистър по Журналистика и масова комуникация в Софийския университет. Ценя особено това, което ми даде като образование Първа Английска гимназия. 

Мразя завистта и злобата. Щастлива съм, че в спорта контактувам с успели, упорити, интелигентни и красиви хора, които смятам за достойните лица на България, за разлика от някои смешни политици. 
Прекрачих прага на Дарик през лятото на 1994 г. с мисълта за една служебна бележка, с която трябваше да удостоверя едномесечeн стаж като студент. Еуфорията от американското лято тогава и магията на спортно шоу „Гонг” ме задържаха вече 13-та година. Харесвам хората, с които работя и единството на нашия екип. 

Вярна съм на учителя ми в живота - Томислав - на него дължа амбицията и силния си характер. Животът е битка, но дори след загубата пътят продължава...

Още от автора

Виж още

Най-ново

Арест за четирима, отглеждали марихуана в оранжерии

преди 1 мин

Депутатите удължиха на първо четене действието на бюджета за 2022 г.

преди 6 мин

Д-р Йохана ван Бруген бе удостоена с Почетното звание „Доктор Хонорис Кауза на Русенския университет

преди 14 мин

Първанов предложи силна нова лява коалиция

преди 15 мин

Започна тазгодишната общинска програма за залесяване

преди 17 мин

Започнаха проверки на търговците на риба преди Никулден

преди 21 мин
Всички

От мрежата