"Двете деца все още са в тежко състояние, намират се реанимация. Екипите на "Пирогов" провеждат всички необходими реанимационни мероприятия, които касаят тяхното състояние."

Седем деца от катастрофиралия автобус вече са в Сърбия

Това заяви д-р Валентин Димитров, изпълнител директор на "Пирогов", на брифинг за състоянието на двете транспортирани в София деца след катастрофата на сръбски автобус на магистрала "Тракия", предаде БГНЕС.

"Едното дете, след дълга операция вчера и проведените интервенции, е прекарало сравнително по-спокойно нощта", допълни д-р Димитров. Той заяви, че днес на малкия пациент му предстоят две оперативни интервенции.

Основната версия за катастрофата на „Тракия“ е човешка грешка

“Няма пряка опасност за живота на децата, но състоянието им не е леко", подчерта Димитров. Той заяви, че имат организация на всички екипи и всички структури на "Пирогов" при нужда.

Децата ще останат на лечение в "Пирогов" докато е необходимо. “Няма причина - нито административна, нито друга поради, която да налага да ги транспортираме другаде към този момент”, заяви той.

Прокуратурата разследва катастрофата на „Тракия“

Димитров покани и родителите на децата да разговарят с него. Той обясни, че има информация, че родителите на 11-годишното и 12-годишното дете са пристигнали в столицата и предстои среща с тях. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм