46 семейства от пострадалите в Богдан, Каравелово и Слатина искат настаняване от Общината. Към 23 септември 26 семейства от Богдан, 12 от Слатина и 8 от Каравелово искат да им бъдат подсигурени жилищни контейнери, стана ясно след среща с кметовете на засегнатите села. Окончателният брой на семействата ще стане ясен до 28 този месец.

До същата дата кметовете на трите населени места трябва да посочат терените и предварителната подготовка за монтиране на жилищните контейнери. Те са оборудвани с всичко, необходимо за бита, в това число шкаф с котлон и 2 конвекторни радиатора. 

Допълнително ще бъдат обзаведени с легла, матраци и завивки, както и хладилници, предоставени от дарители. 

Според областния управител Ангел Стоев настаняването на пострадали от бедствието може да стане в периода 3-7 октомври. Фургоните на собственост на "Пожарна безопасност и защита на населението".

Електроснабдяването в домовете в пострадалите села е възстановено на 100%. Продължава проблемът с водоснабдяването. 

В Богдан вода имат 40% от домакинствата, живеещи в незасегнатите от пороя къщи. Нови водопроводи с обща дължина 5 км трябва да се направят на 5 улици в селото.

В Каравелово 50% от хората са без вода, възникват и аварии, необходимо е изграждането на нови водопроводи на 5 улици, общата дължина е 2 км.

В Слатина 20 къщи нямат вода, необходимост от нов водопровод има най-засегнатата от бедствието улица с дължина 1 километър. Недостиг на бутилирана вода за пиене няма.

До 30 септември ще стане ясно колко от пострадалите къщи трябва, по експертна оценка, да бъдат съборени, информира кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той допълни, че всеки доброволец е добре дошъл в пострадалите населени места, защото помощта е ценна, когато е навреме.