22 случая на шофиране след употреба на наркотици са установени във Варненска област за седмица. За периода 16-22 септември в областта са засечени 28 неправоспособни водачи или лишени от правоуправление, съобщиха от местната полиция.

За посочения период във Варненско са настъпили общо 43 пътни инциденти, от които 9 тежки с един загинал и 8 ранени, а 34 катастрофи са се разминали с материални щети.

Причините за възникване на тежките катастрофи се анализират, като към съответните пътни участъци се насочват екипи за осъществяване на контролна дейност, с цел постигане на максимално въздействие върху участниците в пътното движение и превъзпитаването им към спазване на правилата за движение.

Основен акцент в дейността на полицейските служители е установяване и санкциониране на нарушенията, явяващи се основни причини за пътнотранспортния травматизъм. Сред тях са шофиране след употреба на алкохол и/или наркотици, управление без книжка или с превишена скорост, отнемане на предимство на превозни средства и пешеходци.