Към Министерството на отбраната няма предоставени данни за български граждани с руски паспорти, които искат да се върнат в България заради мобилизацията или да са мобилизирани в Русия за войната в Украйна. Това е по-скоро въпрос към Министерството на външните работи, заяви министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Няма конкретна военна заплаха за България, увери МВнР

Консултативен съвет по национална сигурност може да се свика с работещо Народно събрание, може да бъде свикан Съвет по национална сигурност към МС. Засега няма такива индикации, добави той. 

Путин си запали къщурката. Задава се безпощаден бунт

Министърът на отбраната Димитър Стоянов присъства на награждаването на ефрейтор Иван Димитров с грамота на Министерството на културата и парична награда за принос в опазването на културното ни наследство за това, че е намерил чувал с икони при охраната на българо-турската граница и го е предал в РПУ „Средец“. Отличието му беше връчено на церемония в Министерството на културата от ресорния министър Велислав Минеков.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм