Проблемите във Вик сектора се откроиха като основни при срещите на лидера на "Продължаваме Промяната" в Дупница Кирил Петков. Той беше придружаван от водача на листата за 10МИР Кюстендил Георги Стамов и кандидатите за народни представители Любомир Терзийски, Вяра Тодева, Бояна Ризова и Кристиян Иванчов.

Изключително сериозен е проблемът тук във ВиК сектора, заяви Кирил Петков.

„Координацията между ВиК Дупница, Вик Кюстендил и ВиК Сапарева баня, невъзможността до този момент да бъдат под една обща шапка спряха възможността да имат финансиране от европроекти, което е огромен проблем.Това , което виждам е ,че финансово тези дружества изостават до такава степен, че общината трябва да плаща част от режийните разходи на ВиК Дупница.Това , което поехме като ангажимент с водача на листата Георги Стамов, че това ще е една от първите задачи на новото правителство, което вярвам, че ще бъде формирано.И да решим този проблем, не трябва да има риск за дупничани по каквито и да било причини”, заяви Кирил Петков

Водачът на листата за 10МИР Кюстендил Георги Стамов открои като  друг основен приоритет освен  ВиК сектора и проблема с отпадъците в областта.

„Оказва се ,че ние сме единствената или  една от малкото области без ДЕПО.Знаем, че Дупница изнасят за Костинброд.Хубавото тук е,че  има напредък по депото в Джерман и това го слагаме като приоритет да се сучат нещата по- бързо”, заяви Стамов.

Той призова за висока избирателна активност на парламентарните избори.

„Посланието ми е :Нека бъдем обединени.Наистина искам на 2 октомври да излязат хората и да дадат гласа си и да не позволяват някой друг да решава съдбата им вместо тях”,  категоричен е Георги Стамов.

„Връщайки се в Дупница си спомням всички лета, които съм изкарал тук.За мен Дупница  е голям приоритет.Искам да обещая, че всичко което сме започнали като първа стъпка ще довършим. Антикорупционната комисия, която ще заработи на национално ниво, ако успеем да я докараме до реално управление, което да може да гони корумпираните ще има много средства.Например увеличаването на пенсиите беше една малка стъпка , която трябва да продължим, безплатните детски градини, това че успяхме да спрем отровните плодове и зеленчуци на Капитан Андреево.Ще искаме да вдигнем минималната работна заплата на 800 лв, ще искаме повече средства да влязат в образованието.Видяхте започнахме  реформите в здравеопазването да сложим 2000 лв минимална работна заплата за младите лекари.Всичко това ще е възможно ако си вземем държавата.Раздаването на държавни пари по стария начин свърши.Сега ще имаме ясни критерии какви средства в кои общини да отидат, така че да повлияят на най- много хора.Дупница има нужда от средства във ВиК сектора, защото не може толкова важен за страната град да има риск за водоподаването”, заяви Кирил Петков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление. 

Тази публикация е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява редакционната политика на Darik.bg. Медията не може да гарантира стандарти като обективност и достоверност за публикувано платено съдържание.