С позиция, разпространена до медиите, от ГЕРБ - Варна отговориха на изявлението на областния управител, което той направи с пост в социалната мрежа. 

Благомир Коцев иска Държавата да отнеме от Общината управлението на Морската градина

Ето пълният текст на писмото:

И днес Благомир Коцев от Промяната не спря автомобилите в Морската градина и до личната си  кръчма „Хоризонт“ с абсурдни аргументи. Защото частният му  бизнес  е по-важен от обществения интерес и от безопасността на гражданите, въпреки манипулативните му  внушения за обратното. Години наред Благомир Коцев  брутално атакува всяка заповед на кмета за забрана  станции. И тази наглост доведе до жертви ! През 2019 г. едно дете сепро сти с живота си, след като беше прегазено от кола на паркинг, който
се намира на метри от „Хоризонт“. Точно заради Коцев и компания, за които Морската градина не е парк, а трасе с улици за автомобили, за да върви бизнесът им в заведенията  там.

Странно защо Коцев се е фиксирал в ГЕРБ, след като винаги сме подкрепяли решения в полза на хората, или той  следва повелята на Промяната – ГЕРБ да са им виновни за всичко.

Предложението на ГЕРБ - Варна е едно и ще продължаваме да настояваме да спре достъпа на автомобили до собствения си ресторант в сърцето на Морската градина.

Това може да стане с един пост, но не във ФБ, а с обаждане до полицията и с КПП на входа към алеите в парка.

Сега същият Коцев имал идеи и варианти за Морската градина, с които иска по-скоро нови хоризонти за „Хоризонт“ и за частния си интерес. Щял да върне Приморски парк на държавата, като прехвърля решението на проблема на служебния кабинет и президента.

Г-н Коцев, върнете първо държавните парцели, на които незаконно се ширят семейната ви кръчма, частната ви синя зона и алеята, която сте заграбили. Всичко останало е пушилка, популизъм и пълен провал, типични за правителството на ПП, което ви нагнезди на този пост –областен управител на Варна.