В първата част на предаването Георги Ненов представи своя подкаст „Свръхчовекът”, който датира от 2016 година и се радва на широка популярност. Той продължи с историята на формата „подкаст”, която тръгва от Америка. Бяха обсъдени и някои от най-интересните му гости, сред които Васил Терзиев – създател на най-успешната българска IT-компания „Телерик”. Целта на „Свръхчовекът” е да представя историите на успешни българи. „Вярата в себе си и многобройните възможности, които ни заобикалят е водещата линия в предаването!” – отбеляза гостът.

Във втората част на предаването по телефона от древната столица Атина в Гърция се включи американския финансист Лари Бийл. Той представи интересен материал, затова как едно технологично изобретение (приплъзването върху екрана на телефона), може да доведе и до негативни последици. Една от тях е зареждането на неконтролирано и нежелано съдържание, например при гледането на видео в YouTube.

Създателите трябва да носят отговорност за своите изобретения и непрекъснато да подлагат на съмнения тяхната полза за обществото.

Като музикален фон в предаването звучаха изпълнения на кънтри триото „The Bend Perry” от албума им „Pioneer”.

Следващият брой на „Нови хоризонти с Лили” е в понеделник (6 юни) от 19:00 часа на вълните на Дарик Радио.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм