Градският съвет на БСП - Пловдив избра състав на Изпълнителното бюро, предложен от председателя Иван Петков. В него влизат шестима членове: двама заместник председатели - доц. д-р Георги Йорданов, който ще отговаря за коалиционната политика, и Красимир Карамфилов - по правните въпроси. За организационен секретар бе избран инж. Калин Милчев. За местната политика ще отговаря Диана Димитрова. Другите двама членове на Изпълнителното бюро са доц. Атанаска Тенева, която е бивш народен представител и беше председател на БСП в града под тепетата, и бившият областен управител инж. Тодор Петков.

На изминалия пленум беше учреден Съвет за местна политика, които ще бъде оглавяван от Диана Димитрова. За ръководител на предизборния щаб на социалистите в града беше избран Илия Гатев.

На 21 август ще се проведе заседание на Градската партийна конференция, на което ще бъде подредена листата на социалистите за 16 МИР. Ще присъстват водачът Кристиан Вигенин, както и организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов.