Автори
Иво Райчев - водещ спортни новини в Дарик кафе

Иво Райчев

Роден съм в града, откъдето започва България. Появил съм малко след като Гагарин излетял в Космоса и два дни преди да се самоубие Хемингуей. Писателят вероятно си е казал: „Иво Райчев дойде на бял свят, той ще продължи моята мисъл”.

Завърших училище с една тетрадка, тъй като времето ми минаваше в спортната зала по хандбал. Като спортист съм носител на бронзов медал от Републиканско първенство. Освен това бях изявен рецитатор, пеех в хора и участвах в драмсъстава на Дома на народната армия в Шумен. Като студент завърших семестриално Дефектология и Журналистика във Варненския свободен университет.

В шоубизнеса стартирах през 1984 г. Първите ми стъпки бяха като певец в Музикалния театър в Шумен. После взех категория за водещ и хуморист-имитатор и се потопих в дълбоките води - осем години от живота ми преминаха в Концертна дирекция.

Но всъщност от малък мечтаех да стана спортен коментатор. Желанието си сбъднах едва през 1994 г. Журналистическата ми кариера стартира в първото частно радио под Илчов баир - „Форте”. По същото време започнах да водя първото спортно телевизионно предаване в града. По-късно ме поканиха в прохождащата тогава ТОП ТВ. Там заедно с колегата Иван Серафимов създадохме предаването „Дерби”. После работих за кратко в „Ринг”.

В началото на 2002 г. получих покана от основателя на Спортно шоу „Гонг” Томислав Русев да работя в неговия екип. Като журналист съм отразявал шест световни и осем европейски първенства по борба, както и Летните Олимпийски игри в Пекин и игрите в Лондон 2012-а.

От 10 години съм президент на хандбалния отбор в Шумен - шампион на България през последните три години. Съдийствал съм на Международен турнир в Испания.

Още от автора

Виж още

Най-ново

Механизмът за разследване на главния прокурор няма да бъде приет и от това Народно събрание

преди 15 мин

Актуално разписание на автобусите за Трявна

преди 17 мин

Над половин млн. лв. е платила Здравната каса в Русе за закупуване и ремонт на помощните средства

преди 25 мин

Русенски фенове на Лудогорец организират турнир в подкрепа на свой съмишленик

преди 25 мин

Освобождават от такса за три години монтирането на зарядни колонки за електрически автомобили

преди 28 мин

3000 лв. обезщетение за грешно наложен запор за половин милион лева

преди 31 мин
Всички

От мрежата